Návštěv : 1473

Rock \ Electronica \ Alternative
Praha, Česká republika
 

 

 

Aktualne

 

Základní informace - Mindway

Web: www.mindway.cz

Mindway působí na české i zahraniční hudební scéně od roku 2003.

Koncerty kapely jsou ukázkou energické souhry živých nástrojů a samplů v originálním hudebním mixu. Samotnou tvorbu lze označit za nenucenou kombinaci rocku a elektroniky s alternativními, popovými, metalovými i punkovými prvky. Hudba Mindway je inspirována kapelami, jako např. Faith No More, David Bowie, Nine Inch Nails, Deftones, The Prodigy, Skinny Puppy, The KLF, Joy Division, The Doors etc.

V prosinci 2003 Mindway natočili první úspěšné EP Rulez. O půl roku později navazuje další EP Back On Feet. V říjnu 2006 kapela natočila maxisingl Replay, který naznačil nový směr a novou tvář Mindway. Některé písně se objevily na několika zahraničních kompilacích a hrála je také některá česká a mnohá zahraniční rádia.

Mindway mají na svém na kontě i zajímavé koncertní úspěchy. Představili se na většině velkých českých festivalů (např. Noc plná hvězd, Trutnov Open Air, Rock For People, Benátská noc, Sázavafest, Nokia Strahov Open Air apod.). Byli pozváni na jeden z největších evropských festivalů - Przystanek Woodstock 2004 (300.000 návštěvníků) v Polsku, v srpnu 2004 byli organizátory i publikem vybráni nejlepší kapelou festivalu Rockpreis v německém Annabergu. Holandský festival Dinxpop (2005) přivítal Mindway v roli headlinerů, stejně jako německý festival Summer Open Air (2006).

1. března 2010 vychází album s názvem Blood And Perfume, které reprezentuje vnitřní sílu tvorby Mindway – v jeden moment z ní dýchá život i smrt, láska i nenávist, romantika i perverznost, krev i parfém...

Diskografie
2010 Blood And Perfume
2006 Replay (EP CD)
2005 Rulez (DVD)
2004 Back On Feet (EP CD)
2003 Rulez (EP CD)

Kompilace
2009 Rock 4 Life (USA)
2008 James Records Love You Vol. 1 (UK)
2008 Bleed For Me Lover! (CZ)
2006 Now That‘s What I Call Underground Vol. 3 (UK)
2004 One Giant Step (UK)

 


© 2018 CzScene.cz - All rights reserved